Politiek nieuws


Plaatsing  
 
15-11-2012  

Is LKA op verkeerde been gezet inzake NAXT?

 

ALMELO – Raadslid Gerwin Kamphuis (LKA) stelde vragen aan het college van B&W over de verleende horecavergunning voor het poppodium NAXT aan de Kolthofsingel. Aanleiding tot die vragen de vermelde openingstijden tot 04.00 uur in de nacht op donderdag, vrijdag en zaterdag. Volgens Kamphuis zijn die openingstijden in strijdt met de APV voor niet-commerciële instellingen en is ook niet de normale inspraakprocedure gevolgd.
Ook in de Almelose horeca is onrust ontstaan, omdat dit hen nooit is voorgehouden tijdens het ontwikkelen van de plannen voor de Talentenfabriek die nu onder de naam NAXT in stichtingsvorm wordt geëxploiteerd door de Muziekschool Twente en ook nog eens subsidie ontvangt. De horeca vreest een zuigende werking door NAXT ten koste van de horeca dat wel aan strikte regels moet voldoen. Of zij deze ontstane problematiek gaan voorleggen aan het Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) is op dit moment nog niet bekend.
Kamphuis krijgt in zijn visie echter wel steun van juridisch adviesbureau JEEJAR die de verleende vergunningen aan NAXT in strijdt met de Drank & Horecawet acht en in strijdt met de eigen gemeentelijke APV. JEEJAR is van mening dat de voorschriften bewust zijn overtreden bij de vergunningverlening en heeft derhalve de verleende vergunningen ter vernietiging voorgedragen aan de Minister van VWS en de Minister van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties, zo lazen wij in een artikel op de website.


Antwoord B&W op vragen van LKA inzake vergunningen NAXT

Archief
Terug naar vorige pagina