Politiek nieuws


Plaatsing  
 
05-11-2012  

Van Woudenbergh: Bezuinigen op cultuur moet

 

HENGELO/ALMELO – Volgens cultuurwethouder Gerrit van Woudenbergh is bezuinigen op cultuur onontkoombaar. Van Woudenbergh stelde dat tijdens het debat rondom de Job Klaasen Lezing, dat werd georganiseerd door De Roskam in het Hengelose Rabotheater. Hij vond zijn Hengelose collega Mulder aan zijn zijde, want de beleidsmatige nood is hoog en de financiële spankracht gering. Tweede kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) en directeur Van der Meiden van museum De Twentse Welle dachten daar genuanceerder over.
Publicist en cultuurhistoricus Thomas van der Dunk stelde daarentegen dat kunst in Nederland tegenwoordig als elitair en zelfs verdacht wordt gezien. Volgens hem lijdt Nederland onder een buitensporig groot proletendom.
Lees verder in De Roskam.

<< Geld voor promotiefilmpjes voor het RTL 4 programma 'Hallo Holland' is er schijnbaar nog wel.
Foto: Coen Mulder

Het bovenstaande fotobijschrift heeft de gemeente doen besluiten om hier op te reageren. Het TV-programma 'Hallo Holland' van RTL 4 zet een stad in de picture met ook het vizier op bedrijven. Deze bedrijven betalen daarvoor. De gemeente lift daar gratis in mee, gelet op de onderstaande reactie van de gemeente Almelo.

07-11-2012 Reactie gemeente:
Op AlmeloNieuws wordt de suggestie gewekt dat de gemeente betaald zou hebben voor de RTL-uitzending 'Hallo Almelo'.
Graag informeer ik jullie over het feit dat de gemeente geen financiele bijdrage levert aan deze uitzendingen.
We zouden het dus ook meer dan waarderen wanneer jullie het bijschrift bij de foto willen wijzigen of verwijderen.

Afd. Voorlichting
Gemeente Almelo

Archief
Terug naar vorige pagina