Politiek nieuws


Plaatsing  
 
30-10-2012  

Leasen stadhuis is duurder dan zelf bouwen

 

ALMELO – Het plan van wethouder Johan Andela (VVD) om een nieuw stadhuis op de Fortezza-locatie te realiseren via een leasecontract kan weer in de prullenbak. Slechts één gegadigde projectontwikkelaar heeft zich gemeld bij de gemeente en al direct bleek dat leasen duurder is dan zelf bouwen.
Dat dit de uitkomst is, is niet zo vreemd, want ook de projectontwikkelaar wil daar aan verdienen en moet ook de bouwprijs betalen.
Vreemder is echter dat de coalitie PvdA/CDA/VVD telkens groen licht geeft voor allerlei geld verslindende plannen om het miljoenendebacle weg te poetsen. Het kan haast niet anders dan dat dit miljoenenverlies ook in de leaseconstructie werd ingebracht, waardoor de kosten van een nieuw stadhuis vele miljoenen duurder uitvallen dan het realiseren van nieuwbouw met een schone lei.
Je mag toch verwachten dat het verlies een keer gewoon wordt afgeschreven, want dat is immers nimmer ‘terug te verdienen’. Kortom bezuinigen op onzinnige onderzoeken en blijven zitten waar men zit is veruit het voordeligst voor de inwoners van de stad!

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina