Politiek nieuws


Plaatsing  
 
07-10-2012  

Mishandeld raadslid Heite kan geen aangifte doen


Foto van de Twitter-pagina van Bert Heite.
 

ALMELO – Raadslid Bert Heite (VVD) is boos op Politie Twente omdat hij zaterdag geen aangifte kon doen wegens mishandeling. Hij werd zaterdag bij het shoppen in het winkelcentrum aan het van Goghplein op zijn mond geslagen door een boze vader wiens kinderen Heite tot de order riep toen zij ‘met een rotgang’ de roltrap afgingen terwijl Heite omhoog ging. Bovengekomen werd hem toen een klap uitgedeeld.
Volgens Heite in Tc Tubantia is hij rugpatiënt, reden waarom hij zich met zijn handen afweerde om te voorkomen dat hij zou vallen. Toen de bouwkundig toezichthouder (opleiding HCA Hoensbroek – onderdeel van REA College Nederland) vervolgens om politie-assistentie vroeg, kreeg hij van de gealarmeerde agenten te horen dat hij maandag maar naar het bureau moest komen. Heite beklaagde zich in Tc Tubantia ook dat velen het incident wel hebben gezien maar achteraf niet thuisgeven om te getuigen. Hij heeft een advocaat ingeschakeld.
Het Enschedese raadslid Sanders (Burgerbelangen Enschede ) heeft n.a.v. de publicatie op de website van Tc Tubantia, vragen gesteld aan de Enschedese burgemeester Den Oudsten, zijnde de korpsbeheerder van Politie Twente.

Archief
Terug naar vorige pagina