Politiek nieuws


Plaatsing  
 
05-10-2012  

Wijkcentra onder Apeldoorns beheer, waarom?

 

ALMELO – Vorige week dinsdag 25 september besloot het Almelose college van B&W het beheer van de gemeentelijke wijkcentra uit te besteden aan Accres Apeldoorn BV. Het bedrijf was de goedkoopste en enige overgebleven kandidaat in de aanbesteding nadat andere aanbieders zich terug trokken. Doel van de aanbesteding was een bezuiniging van 2 euroton op de jaarlijkse begroting. Accres Apeldoorn BV ontvangt van de gemeente jaarlijks een subsidie van 635.000 euro en dat is inclusief het beheer van ’t Veurbrook waar het huidige stichtingsbestuur per augustus 2013 na 43 jaar zelfstandigheid de laan wordt uitgestuurd.
Heel vreemd, dat Accres Apeldoorn BV dat mag gaan doen. Het bedrijf is 100 procent eigendom van de gemeente Apeldoorn, die gemeente die net als Almelo diep in de financiële sores zit door te megalomane plannen.
Als het met Accres Apeldoorn BV dus in de toekomst financieel ook niet goed mocht gaan, mag de gemeenteraad van Apeldoorn zich buigen over de verliezen die mogelijk in het beheer van Almelose wijkcentra worden geleden.
Weet de Almelose gemeenteraad dit en hoe zou men in Den Haag denken over dit soort gemeentelijke ‘ondernemingsdrift’ over provinciegrenzen heen?

Lees ook: 'Verbouwing Veurbrook kan starten'

Archief
Terug naar vorige pagina