Politiek nieuws


Plaatsing  
 
22-09-2012  

Het Wendelgoor en de eigendomsperikelen


24-09-2012

Hallo AlmeloNieuws,
Het is inderdaad onvoorstelbaar dat de 3 ha. Grond op het Wendelgoor nog steeds op naam van Jan Hammink staat. Jan Hammink is niet alleen het enige PvdA raadslid dat voor de gokhal stemde. Volgens mij is hij ook zo ongeveer het enige PvdA raadslid dat de haringparty bij Bolk bezoekt. Op het Wendelgoor kan de haringparty Bolk prachtig worden gehouden. Schitterende omgeving en het kan beter beveiligd worden voor de bobo's.
HARINGPARTY HENK BOLK VOORTAAN OP WENDELGOOR
Groeten,

Alphons S.

Naschrift redactie:
Het gaat bij de jaarlijkse haringparty van Bolk Transport natuurlijk niet alleen om de haringparty op zich, maar ook om het presenteren van het bedrijf en haar rijdend materieel aan relaties en politieke bestuurders. Daarvoor is Bolk niet voor niets een belangrijke belangenbehartiger voor de transportbranche in de regio Twente.
 

ALMELO - Begin 2011 kwam het bericht dat ene Jan Hammink, raadslid voor de PvdA en langst in leven zijnde bestuurslid van de stichting Het Wendelgoor, juridisch eigenaar was van de onderliggende grond op het Wendelgoor. Verenigingen als rugbyclub The Big Bulls, Z&PV De Veene, roeivereniging Amicus, jeu de boules vereniging De Toss en de Hondensportvereniging Almelo betaalden echter al jaren pacht aan de gemeente die zich ook als pachtheer gedroeg.

N.a.v. het nieuws toen, is gebleken dat ooit ‘vergeten’ was de eigendomsoverdracht van stichting Het Wendelgoor naar de gemeente Almelo goed te regelen. Bestuurder Hammink bleef daarom juridisch eigenaar. Nu anderhalf jaar later is dat nog steeds niet geschied en dat duurt feitelijk te lang, meent de inzendster van de bijgaande foto.

Duikvereniging Aragosta wil graag het oude gebouwtje van De Veene overnemen maar zolang er geen duidelijkheid bestaat over de ondergrond, kan er feitelijk ook geen opstalvergunning verleend worden.

Hallo Hammink, gemeente, hoe staat het er mee?
Of moeten de verenigingen de pacht aan Hammink overmaken, dan kan er tenminste ook een OZB-rekening etc. gestuurd worden naar Hammink!

Archief
Terug naar vorige pagina