Politiek nieuws


Plaatsing  
 
17-09-2012  

Trouwen kan overal, blijkt in Almelo niet zo te zijn

 

ALMELO – Volgens een gemeentelijk besluit kun je overal in de stad trouwen mits men van tevoren maar vroegtijdig aangeeft waar men dat wil doen. De trouwambtenaar komt dus naar u toe, al is het in uw achtertuin, de voorkamer of de achterkamer of een horecagelegenheid of de middenstip van het voetbalveld.

Toch blijkt dat niet zo te zijn, want Kinderspeelparadijs Dolle Pret ondervindt tegenwerking. De feestzaal waar volgens voormalig burgemeester Menno Knip wel 750 mensen in konden, blijkt opeens op de ‘zwarte lijst’ van de gemeente te staan. Al meerdere bruiloftsfeesten hebben er plaats gevonden en in het verleden kwam ook de trouwambtenaar keurig opdraven. Opeens mag dat niet meer, omdat de gemeente extra regeltjes heeft gesteld inzake brandveiligheid, brandveiligheidsregels die normaal gesproken in de landelijke bouwnormeringen zijn opgenomen, maar Almelo wil daar eigen regels aan toevoegen.

Kijk een tent in de achtertuin mag, desnoods de zolder of de deel van een boerderij waar lagere brandveiligheidsregels gelden dan een horecabedrijf, maar bij ‘Dolle Pret’ is het deskundige brandveiligheidsrapport schijnbaar niet genoeg.

Gelukkig heeft ook Galerie&Skulpturenpark Groeneveld aan de Groeneveldsweg 8 haar poorten geopend als trouwlocatie. Niet dat de galerie nu berekend is op 750 bruiloftsgasten, maar een grote tent kan altijd nog geplaatst worden en zo’n galerie en het skulpturenpark is natuurlijk ook wel mooi voor een fotoshoot. Heel wat anders dan een 'bestuurlijke' draaimolen of glijbaan!
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina