Politiek nieuws


Plaatsing  
 
29-08-2012  

Recherchebureau doet intrede in stadhuis

 

ALMELO – Het bekende recherchebureau Hofmann heeft zijn intrede gedaan in het Almelose stadhuis. Het bureau werd ingeschakeld betreffende de ‘houding en vermeende uitlatingen’ van archivaris Beijers t.a.v. een leidinggevende en het daarop volgende ontslag. Beijers erkende tijdens de zitting van de bestuursrechter t.a.v. zijn leidinggevende gezegd te hebben ‘laat ze in de stront zakken’, terwijl als ontslagreden een doorgebriefde ‘doodsbedreigende uitlating’ wordt opgevoerd.
De bestuursrechter sprak zich echter niet uit in deze affaire omdat de gemeente, in afwachting van de ontslagprocedure, ter zitting alsnog bereid bleek gedurende die tijd het loon door te betalen. Beijers eiste weer aan het werk te kunnen en zat al meer dan een half jaar tijd ‘werkloos’ thuis en werd vorige maand formeel ontslagen en kwam zonder inkomen te zitten.
Uit de uitspraak van de bestuursrechter bleek tevens dat het recherchebureau was ingeschakeld. Hofmann kwam al eens in de publiciteit omdat het in het geniep ook minicamera’s op werkplekken plaats. ‘Big brother is watching you’ in het stadhuis kan dus zomaar aan de orde zijn. Mocht dat onverhoopt het geval zijn, is een vertrouwensbreuk tussen college en het overgrote deel van het ambtelijk apparaat niet ondenkbaar.

Lees hier de uitspraak van de bestuursrechter
Lees ook de column:  ‘
Personeelsbeleid Almelo, wat is dat?
en lees de satire op AlmeloAnders.nl: 'Massaontslag op het stadhuis'
Lees hier de beschouwing van juridisch adviesbureau JEEJAR
Politici verdiepen zich in angstcultuur


 

Archief
Terug naar vorige pagina