Politiek nieuws


Plaatsing  
 
25-08-2012  

Verkeersborden zonder functie (Update)

 

ALMELO – Raadslid Jamy Pauwels (VVD) begon er mee, vragen aan B&W over de verouderde informatie op de digitale informatieborden aan de invalswegen. Raadslid Hans Buitenweg (GroenLinks) volgde met het bordje aanduiding Fietspad dat zijn functie verloren had omdat het pad al lang is overwoekerd. De Geleraaf duikelde nog enkele voorbeelden op van foutieve informatieborden, maar nu hebben we er een die geen wetskracht meer heeft omdat Art. 156b uit de APV al jaren niet meer bestaat. Het verbod op parkeren van vrachtwagens staat nu onder Art. 5:8 van de APV en daar is bovendien een maximale hoogte van 2,4 meter aan toegevoegd. Truckers mogen dus ook zonder oplegger feitelijk niet binnen de bebouwde kom parkeren. Toch zie je die geparkeerde joekels vooral in het weekend in elke woonwijk staan.
Alleen bonnen uitschrijven heeft geen zin, omdat er tal van verouderde borden langs de invalswegen staan met de verkeerde artikelaanduiding. Rechtsgang wordt dus altijd gewonnen door de foutparkeerder.
We zijn benieuwd welk raadslid het meest alert reageerd met vragen richting B&W.

< Hier het bord langs de Bornerbroeksestraat. De enige functie die het nog heeft is die van schietschijf aan de kogelgaten te zien.


P.S.
Hier vindt u er nog een paar
om de vragenlijst compleet te maken.


Update:27-08-2012
Ja hoor! De eerste brief met vragen is er. Jamy Pauwels (VVD) stelt vragen aan B&W.


Vragenbrief VVD over verouderde borden etc.

Archief
Terug naar vorige pagina