Politiek nieuws


Plaatsing  
 
17-08-2012  

Debat vrije markt: een utopie of realiteit?

 

ALMELO, maandag 3 september, 20.00 uur entree vrij

Het Armoedepact Almelo en Bibliotheek Almelo organiseren een politiek debat over de vraag of de vrije markt een utopie is. Zo vlak voor de verkiezingen staan we voor belangrijke keuzes over hoe er met de crisis omgegaan moeten worden. Is het beleid van een stad zo vorm te geven dat de effecten van de economische crisis niet bij de allerarmsten terecht komen. En hoe pakt dit uit in Almelo? Inleider van dit debat is Arjo Klamer (foto), hoogleraar Culturele Economie aan de universiteit van Rotterdam. Gespreksleider is filosoof John Heijmans, de vaste presentator van Bibliotheek Almelo.

Met panelleden wordt een discussie gevoerd om het thema naar de Almelose situatie te vertalen. Deze panelleden hebben met verschillende invalshoeken via hun (vrijwilligers)werk met het thema te maken.

Na de pauze wordt er ook een inbreng vanuit de zaal gevraagd! Dus iedereen is van harte welkom om aan deze discussie deel te nemen.

De heer Klamer (1952) publiceert wetenschappelijke artikelen en boeken en schrijft columns in verschillende dagbladen vooral vanuit een economische invalshoek. Ook is hij bestuurslid van verschillende cultureel-sociale instellingen en is hij voorzitter van de Vereniging Filosofie Oost West die als doel heeft inzichten van de Oosterse filosofie over te brengen in een westerse context.

Archief
Terug naar vorige pagina