Politiek nieuws


Plaatsing  
 
25-05-2012  

Poortaffaire Haven NZ wordt molensteen

 

ALMELO – Dat de Almelose bevolking zo langzamerhand er wel van overtuigd is geraakt dat tijdens vorige bestuursperioden in het stadhuis ‘gerommeld’ werd is na de diverse TV-uitzendingen over de gemeente wel duidelijk. De ‘erfenis van toen’ lijkt haar weerslag ook te krijgen op het huidige college van B&W gelet op de ‘poortaffaire’ aan de Haven NZ.

Antiekhandelaar Henk Stegehuis heeft de wooningang van de bovenwoning achter twee poorten zien ‘verdwijnen’ in dit ooit openbare pad dat werd ‘gekaapt’ door de eigenaar van het belendende perceel. De raad gaf al eens opdracht uit te zoeken hoe e.e.a. in elkaar zat, maar dat onderzoek verwaterde, verwijt antiekhandelaar Stegehuis het huidige college van B&W.

Raadslid Gerwin Kamphuis (LKA) is zo’n beetje het enige raadslid dat nog opheldering wil en stuurde het bijgaande feitenrelaas van antiekhandelaar Stegehuis per email rond. Het huidige college blijkt er zich ‘makkelijk’ van af te maken door de raadsopdracht te hebben ingeperkt omdat burgemeester Knip in zijn tijd de rechtbank liet weten dat het toe-eigenen van het gangpad verjaart zou zijn, iets dat Stegehuis bestrijdt en volgens hem ook de betrokken gemeentelijke jurist niet keihard durft te beweren.

In ieder geval blijkt het zelfreinigend vermogen niet erg hoog, nu het huidige college antiekhandelaar Stegehuis heeft verwezen naar de provinciale ombudsman.


H. Stegehuis - feitenrelaas poortaffaire Haven NZ

Archief
Terug naar vorige pagina