Politiek nieuws


Plaatsing  
 
22-12-2011  

Raad wil Kamphuis uit zaal laten verwijderenCommentaar redactie:
Met het raadslid Kamphuis (LKA) in de Almelose gemeenteraad heeft de raad haar eigen ‘Wilders´ in de gelederen. Woensdagavond, in de verlengende raadsvergadering (dinsdag kwamen niet alle punten aan de orde) liep het lichtelijk uit de hand zoals hiernaast al door Kamphuis zelf omschreven is.
Donderdag in Leescafé De Meridiaan werd rondom de verkiezing tot beste raadslid druk overleg gevoerd hoe Kamphuis in het gareel gebracht kan worden. ‘Een deel van de raadsleden wil Kamphuis geen podium meer bieden en hem volledig negeren´, zei plaatsvervangend raadsvoorzitter Jaap Stapel (PvdA) daarover. Tegenstanders van deze mening zien niets in een ‘cordon sanitaire´.
‘Aanval is toch echt de beste verdediging´, zo laat Pechtold (D66) in de Tweede Kamer zien . Dat is altijd beter dan partijgenoot Gerritsen die woensdag de raadszaal uit-stiefelde met in zijn kielzog een aantal anderen.
 

INGEZONDEN

- Het begon allemaal tijdens een debat over bezuinigingen op de bijstand. Ik begon over het feit dat een paar maand geleden ik en een ander raadslid door de wethouder werden uitgemaakt voor ''vervelend'' en ''leugenaar'' nadat we zeiden dat het managementbeleid bij Soweco sterk had gefaald. In Soweco zijn 6 steden vertegenwoordigd waarvan er recent 2 hetzelfde uitspraken, falend beleid bij Soweco. Ik vroeg vanavond of de wethouder hen ook een standje zou geven. De voorzitter, Jaap Stapel, stond mijn betoog niet aan en wilde mij (zoals ie zo vaak doet) onderbreken. Ik sprak echter gewoon door en toen schakelde hij mijn microfoon uit. Maar dat hielp niet, want ook zonder microfoon was ik verstaanbaar en kon gewoon mijn vraag stellen. Antwoord kwam er natuurlijk niet.
- Het volgende agendapunt betrof een brief van onze accountant die waarschuwde voor de financiele situatie van Almelo. Ook hier sprak ik woorden uit die mij niet in dank werden afgenomen. Ik zei onder andere dat ik al jaren kritiek heb tegen het gemeentebeleid en dat dit zelf heeft geleid tot aangifte van bedreiging en belediging, dat verhaal kent u vast. Ik vroeg hoe het kon dat al mijn eerdere kritiek momenteel terecht lijkt te zijn, want onze bestuurders zijn toch niet dommer dan ik ? Ik noemde ze spreekbuizen van hun eigen achterban, dat ze hun eigen gedachten nooit hebben laten werken.
- Tijdens mijn betoog over het laatste agendapunt, een motie over het onderzoek naar het Fortezza-drama, waren diverse raadsleden al geirriteerd door mijn eerdere woorden. Ook hier liet ik in duidelijke woorden weten wat ik vond van de gang van zaken en op dat moment vliegt Nijhuis van de VVD in de benen en roept dat ik de hele avond al verkeerd bezig was, helemaal omdat ik de voorzitter had geschoffeerd, door gewoon door te praten toen hij me probeerde te onderbreken. Ik antwoordde dat de voorzitter, Jaap Stapel, zelf ook mensen schoffeert, zoals pasgeleden bij de radiouitzendig van Rumoer, waar hij probeerde me een paar messen in de rug te steken. Volgens Nijhuis moest ik wat meer respect opbrengen. Ik zei dat ik weinig respect kon opbrengen voor dat soort lieden. Toen schoot Nijhuis door en vroeg de voorzitter of er geen mogelijkheden waren om mij uit de raadszaal te verwijderen. Ik vroeg nog waarom, want niemand vroeg Stapel zich te verwijderen bij zijn schofferende optreden bij Rumoer. Vervolgens onderbreekt Gerritsen van D66 en zegt tegen de voorzitter dat hij de gang van zaken ontoelaatbaar vindt en de raadszaal gaat verlaten. Hij vertrok en ik zag nog wat raadsleden opstaan om te vertrekken. Op dat moment verzoek ik alle kleine kinderen de zaal te verlaten, zodat ik door kon gaan met mijn verhaal en dan last Stapel een schorsing in van 5 minuten. De raadszaal liep leeg, ik bleef staan en kreeg van een raadslid nog het advies om mijn verontschuldigingen aan te bieden als we weer zouden beginnen. Dat heb ik dus niet gedaan, een keer is het genoeg.

Met vriendelijke groet,

Lijst Kamphuis Almelo
Gerwin Kamphuis

www.lkalmelo.nl

Archief
Terug naar vorige pagina