Politiek nieuws


Plaatsing  
 
12-12-2011  

Prijst Almelo zich uit de markt?


Welkom in Hartje Almelo, maar alleen als u betaald, steeds meer betaald!
 

Vrees voor hogere parkeertarieven
ALMELO – Dinsdagavond spreekt de raad tijdens een informatieve raadsbijeenkomst over het op stapel staande nieuwe parkeerbeleidsplan in de binnenstad. Het aantal locaties waar 24 uur per dag betaald moet worden staat ter discussie en mogelijk komen er plekken bij om de nachtelijke rust van bewoners in de binnenstad te bevorderen. In de Hofkampstraat is dat bijvoorbeeld al jaren geleden geïntroduceerd tegen hogere tarieven dan normaal.
Ook wordt in middenstandskringen gevreesd dat de tarieven meer zullen stijgen dan de inflatiecorrectie en Almelo zich daarmee uit de markt prijst. Het voelt al de concurrentie van omliggende plaatsen als Wierden, Vriezenveen en Tubbergen evenals winkelcentra op de Schelfhorst en de Ootmarsumsestraat waar parkeren gratis is.
Ondernemers in de binnenstad krijgen ook nog eens te maken met de invoering van een reclamebelasting en voor de toeristische sector met de invoering van toeristenbelasting op overnachtingen.
De vrees dat Almelo zich uit de markt prijst is dus niet geheel onterecht, evenals de vrees voor nog meer leegstand in het kernwinkelgebied.
Het onderwerp parkeerbeleidsplan staat dinsdag 13 december om 20.45 uur op de agenda en u mag meepraten en vragen stellen!

Archief
Terug naar vorige pagina